Text proposat per Diego Arcos, president del casal Argenti a Barcelona.
1.DEMOCRÀCIA: 5 milions de persones que viuen a l’estat espanyol han nascut a l’estranger. Un 90 % son gent treballadora o petits empresaris, es a dir, gent del poble. Cinc milions de persones viuen en una situació d’infralegalitat sense drets i totes les obligacions. TOTES els deures i uns pocs drets. Un milió i mig viu a Catalunya. Ara, amb les Consultes, comença una nova etapa històrica per la població immigrada del Principat. Les associacions, el veïnat que organitza les Consultes, ens inviten a participar, ens ofereixen això que sempre ens ha negat l’estat espanyol. ens consideren com a IGUALS.
2.LLEI D’ESTRANGERIA: La llei d’estrangeria estableix un apartheid jurídic, que garanteix amb la força de la llei, la desigualtat entre les persones, per el seu origen....Es tracta d’una discriminació legal, bastit per la monarquia espanyola, per servir en safata als treballadors baratets i fàcils d’explotar. Ara, els nostres veïns, desafien aquestes lleis i s’atreveixen a considerar-nos iguals. Que pot ser, podem ignorar aquesta invitació, que per part d’ells, es una actitud que els honora i els re ferma com una societat democràtica. Doncs no, no podem defugir d’una invitació que ens arriba farcida de solidaritat i respecte.
3.SOLIDARITAT: Els nostres veïns estan exercint la forma mes important de la solidaritat, la que es verifica en la transformació de la realitat. Ells, els catalans nadius, a traves de les seves organitzacions i entitats estan organitzant les consultes, per assolir de forma pacifica i democràtica la llibertat que els va ser arravatada per la força. La prova del caràcter plenament democràtic es, precisament, la invitació a la població catalana d’origen immigrat a participar en les consultes, en igualtat de condiciones, en IGUALTAT. Una igualtat que significa afegir una dificultat important a la organització de les consultes, donat que ampliant el cens als veïns sense DNI espanyol, estan augmentant la xifra total de votants, per tant, el treball es mes gran i els percentatges de participació que resultin, sempre seran menors que els percentatges de referència en les eleccions de l’Estat espanyol, en les que nosaltres no hi som, ni els menors de 16 anys. Si els nostres veïns, estan actuant amb aquesta coherència democràtica, amb aquesta valentia política, nosaltres no ens podem quedar al marge.
4.LLEIS ESPANYOLES: Son les lleis espanyoles les que determinen que dues persones que viuen en la mateixa escala, que envien els seus fills a la mateixa escola, son desiguals. Precisament, les consultes democràtiques es fan ignorant les lleis espanyoles. Així doncs, si les ignorem per exercir el dret a decidir, per quina raó hauríem d’obeir-les en les normes que separen a dos veïns de Catalunya
5.ENS NECESSITEM: Tots som necessaris, les relacions entre veïns, entre companys de feina o estudi, entre pares i mares, sempre es basa en que tots ens necessitem. Si un veí pateix una injustícia o una necessitat, sabem que avui el toca a ell i dema ens pot tocar a nosaltres, per això, la solidaritat es una necessitat útil. El mateix passa amb les consultes. Ara que els nostres veïns han fet el pas de reconèixer-nos com a iguals, res tornarà a ser igual. i si algun veí estranger cau en les urpes de la policia espanyola, qui el defensarà? Els seus veïns, que el consideren un igual.
6.ENS INTERESSA anar a votar, sense dubtes. Quant mes alt sigui el percentatge de vots d’immigrants, mes forts serem a la hora de defensar els nostres drets i interessos. Per tant, anem a votar.
7.ES BO, per la nostra autoestima, poder enviar-li un missatge als politics espanyols que posen les lleis d’estrangeria dient-los: Mireu el que fem, estem participant de les consultes, vosaltres que ens maltracteu, ens margineu, ens tracteu de forma racista, ara podem participar i ajuntar-nos amb la gent que viu amb nosaltres i que també esta maltractada per les lleis d’Espanya.
8.NO HI HA RISC: els vot a les consultes es pot emetre de forma privada, per anticipat, sense que ningú ens vegi i sense que els nostres dades quedin enregistrats en cap document.
Per tot això anem a votar en les consultes, voteu allò que cregueu adequat, però voteu.
Diego Arcos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada